Farma Euro Vitez je mjesto gdje tradicija i savremenost susreću zdravlje i kvalitetu. Naša priča započela je s vizijom pružanja visokokvalitetnih mliječnih i mesnih proizvoda, kao i domaće, prirodne džemove, pekmze i sokove, koji se oslanjaju na najbolje domaće resurse.

Tradicija i kvaliteta: U današnjem svijetu stresa i brzog načina života, prepoznajemo važnost pravilne prehrane koja uključuje zdrave mliječne i mesne proizvode, kao i prirode sokove i džemove. Mlijeko, kao jedna od najosnovnijih namirnica, obiluje kalcijem, ključnim elementom za izgradnju snažnih kostiju i očuvanje zdravlja. Naša farma prepoznaje ovu važnost i predana je osiguranju kvalitetnog mlijeka koje je izvor mnogih važnih nutrijenata.

Inovacija i tehnologija: U skladu s potrebama modernog tržišta i brige za kvalitetom hrane, uložili smo u izgradnju nove farme, koja je postala operativna početkom 2022. godine. Naš kontinuirani razvoj i ulaganje u poslovne procese rezultirali su visokim stupnjem digitalizacije, smanjujući mogućnost pogrešaka u proizvodnji mlijeka na minimum.

Zdravlje i kvaliteta: Razumijemo da kvaliteta naših proizvoda izravno utječe na zdravlje naših potrošača. Naša briga o kvaliteti sirovina, dobrobiti naših grla te finalnih proizvoda ne poznaje granice. Stalna kontrola i analize, kao i visoka razina zdravstvene skrbi, osiguravaju vrhunsku kvalitetu mlijeka.

Sigurnost i transparentnost: Naši proizvodi ispunjavaju najviše standarde sigurnosti i transparentnosti. Bez GMO-a, bez štetnih aditiva, bez ostataka antibiotika ili hormona - naši proizvodi su rezultat čiste i zdrave proizvodnje. Nudimo vam sigurnost od polja do stola.

Sretni krajevi - sretan proizvod: Naša moderna farma temelji se na brizi o sretnim kravama jer zdrave i sretne krave osiguravaju visokokvalitetno mlijeko.

Vaš partner u zdravlju: Iz perspektive brige o potrošačima, naš poslovni moto je "od polja do stola". Dopustite nam da budemo vaši partneri u očuvanju zdravlja i pružanju visokokvalitetnih proizvoda koji potiču iz naše domaće tradicije i moderne tehnologije.

Farma Euro Vitez - gdje tradicija susreće suvremenost, a kvaliteta ispunjava zdravlje.

Pogledajte naš korporativni video

NAŠA DJELATNOST

Moderna digitalizacija štale  uz pomoć izmuzišta riblja kost i firme GEA Farm Technologies Croatia d.o.o., pomaže nam da greške koje bi se desile u toku mužnje svedemo na najmanju moguću mjeru. 

Klimatizovana i udobna štala za sretne krave, jer sretnije krave daju zdravije mlijeko. Sve smo projektovali i osmislili pomoću inžinjera, projektanata, tehnologa i veterinara za koji smo uložili veliki trud da obezbjedimo najbolje i najkvalitetnije za krave. Kako smo naučili sretnije krave daju zdravije mlijeko.

NAŠA MISIJA

Kako smo započeli sa radom 2022. godine, naš cilj je kontinuirani dugoročni rast. Rastemo tako što  fokus kvalitete stavljamo ispred cijene. Uzgajamo za nas, a ono što je za nas dajemo i vama kao našoj porodici. Cilj nam je da budemo najveći proizvođači sirovog kravljeg mlijeka u FBiH, i da na taj način omogućimo stanovništvu BiH da konzumira domaće kako mlijeko tako i meso, 100% proizvedeno u BiH. Sa aspekta zdravstvene kontrole kvalitetno, organski proizvedeno i zdravstveno ispravno. 

200
UZGOJENIH GRLA
50000
LITARA MLIJEKA MJESEČNO
16
RADNIKA
2
GODINA

ŠTA NAS ČINI DRUGAČIJIM

Zato što su naše životinje sretnije, a samim tim zdravije. Sretnija i zdravija životinja daje zdravo mlijeko i meso za sve uzraste generacija. 

SRETNIJE KRAVE

Osobnim pristupom i pažnjom, krave su sretnije i opuštenije.

KVALITETNO I ZDRAVO MLIJEKO

100% GARANTOVANO  kvalitetno I zdravo mlijeko – halal i haccp certificirano

MODERNA TEHNOLOGIJA

80 % farme digitalizovano: smanjenje mogućnosti greške i apsolutna kontrola moderne tehnologije.

KONTINUIRANI RAST

Kako smo započeli sa radom 2022. godine, naš cilj je kontinuirani dugoročni rast. Rastemo tako što  fokus kvalitete stavljamo ispred cijene.

STRUČNO OSOBLJE

Osim nadzora zdravlja životinja, jedan od najbitnijh aspekata farme je kontrola ulaznih sirovina za dobijanje gotovog proizvoda.

24/7 NADZOR

24/7 veterinarski nadzor nad farmom omogućava ekonomsku i ekološku opravdanu proizvodnju.