Vijesti

Studenti Sveučilišta/Univerziteta “VITEZ” u edukativnoj posjeti Farmi Euro Vitez

Studenti Sveučilišta/Univerziteta “VITEZ”, Fakulteta zdravstvenih studija, studijskog programa Sanitarni inženjering posjetili su Farmu Euro Vitez kako bi stekli praktično znanje i uvid u stvarne radne procese.

Ova posjeta bila je izuzetno edukativna, omogućivši studentima da povežu teorijska znanja sa stvarnim izazovima sanitarne inženjeringa. Tokom obilaska, gospodin Tahir Kavaz ih je proveo kroz sve faze proizvodnog procesa, uključujući uzgoj životinja, prehranu, zdravstvenu njegu i higijenske standarde.

Poseban fokus bio je na higijenskim i sanitarnim mjerama koje se primjenjuju na farmi, uključujući dezinfekciju, kontrolu štetočina i upravljanje otpadom. Studenti su mogli vidjeti kako se te mjere primjenjuju u praksi, što je ključno za njihov profesionalni razvoj.

Ova posjeta naglašava važnost praktične nastave u obrazovanju budućih stručnjaka za sanitarni inženjering. Direktan kontakt s radnim okruženjem omogućava studentima da bolje razumiju izazove svoje struke te ih priprema za buduće profesionalne zadatke. Studenti su izrazili zadovoljstvo i zahvalnost za ovu priliku, ističući dragocjeno iskustvo i uvid u praktičnu primjenu njihovih znanja.

Profesori su također naglasili važnost ovakvih posjeta za kvalitetno obrazovanje i profesionalnu spremnost studenata. Posjeta farmi Euro Vitez bila je uspješan i koristan događaj koji je značajno doprinio obrazovanju studenata, predstavljajući važan korak ka povezivanju teorijskih znanja s praktičnim iskustvima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *