Vijesti

Zanimljivosti o zimskom životu krava

Krave imaju debele dlake i gustu poddlaku koja ih štiti od hladnoće. Zimi, njihova dlaka postaje gušća kako bi zadržale toplinu. Također su pravi majstori u održavanju svoje tjelesne temperature. One koriste svoj njuh i dah kako bi održavale tijelo na pravoj temperaturi.

Krave su znatiželjne životinje i ponekad će istraživati snijeg, koristeći svoje nosnice i usne kako bi otkrile hranu ispod bijelog pokrivača.

Tokom zime, krave se često okupljaju kako bi dijelile toplinu tijela. Grupno ležanje pomaže im održavati toplinu i smanjiti gubitak topline. Zanimljivo je i da su krave pažljive promatračice. Često će promatrati okolinu i međusobno si pružati svojevrsne “preglede grupe” kako bi osigurale sigurnost i dobrobit svih.

Krave ne mare za zimske praznike, ali možda će uživati u posebnim poslasticama koje farmeri povremeno donose kako bi ih počastili. Iako možda mislite da bi hladnoća mogla smanjiti proizvodnju mlijeka, mnoge farme primjećuju da krave zimi proizvode mlijeko iznimne kvalitete.

Zimski život krava je čudesno prilagođen njihovim prirodnim instinktima, omogućujući im da uživaju u zimskoj čaroliji na farmama širom svijeta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *